Immedica Pharma AB

Solnavägen 3H (Lifescience byggnaden), Stockholm

Information
I den moderna Life City-byggnaden vid Torsplan, ägd av Atrium Ljungberg, har läkemedelsbolaget Immedica skapat en extraordinär arbetsplats som sträcker sig över 1080 kvadratmeter och rymmer våra 70 engagerade medarbetare. Denna satsning blev en naturlig utveckling eftersom vi som företag haft en fantastisk tillväxt sedan starten 2018, då vi endast var sju medarbetare. När vi sökte nya lokaler föll valet på Life City, där även andra framstående läkemedelsbolag har sin hemvist. Atrium Ljungbergs hållbarhetsarbete var också något som vägdes in i vårt beslut och för ganska precis ett år sedan, i oktober 2022, flyttade vi in i våra nya, fina lokaler.

Teamet bestående av våra medarbetare Louise, Susanne och Jenny, har varit hjärnan och hjärtat bakom våra kontorsval, allt från färgpaletten och materialvalen till möbler och konstverk. Varje detalj har valts med omsorg för att skapa en enhetlig och harmonisk arbetsmiljö. Vi har inte begränsat oss till traditionell kontorsinredning. I stället har vi införlivat möbler och dekorationer från heminredningsvärlden, vilket inte bara gav oss en personlig touch utan också möjligheten att hålla nere kostnaderna.

Vår samarbetspartner, inredningsbolaget Studio Laaw, var med oss genom hela projektet. De bidrog med allt från planritningar och installationer till projektledning, och gav oss möjligheten att gå bortom de vanliga ramarna som brukar prägla kontorsdesign.

Vi har också gjort konst till en del av vår arbetsmiljö. Ett exempel är de bilder som skapats av en fotograf som använder mikroskop för att skapa konstverk. Han har använt våra viktigaste läkemedel som motiv. Dessutom pryder bilder från Fotografiska museet våra väggar och binder samman våra lokaler med en röd tråd.

Resultatet är en arbetsplats med en sympatisk och inbjudande atmosfär. En plats som genomsyras av en känsla av välkomnande och harmoni. I en bransch som ibland kan kännas stel och formell har vi bevarat vår seriösa image samtidigt som vi skapat en plats där kreativitet och avslappning blomstrar. Immedicas kontor är mer än bara en arbetsplats; det är en destination där våra medarbetare trivs och känner sig inspirerade varje dag.

Läs mer: www.immedica.com www.studiolaaw.se www.al.se

Motivering
Vad gör vårt Immedica-kontor till Sveriges snyggaste? Svaret ligger i våra engagerade medarbetare, framför allt Jenny Wuori och Louise Mekhri, vars passion för inredning genomsyrade varje steg av projektet. Deras vision var kristallklar: att skapa en arbetsplats som genomsyrades av harmoni, lugn och en inbjudande atmosfär. Som om man hade klivit in i sitt eget hem eller ett riktigt trevlig hotellobby där man instinktivt känner ”här vill jag vara”. Resultatet talar för sig självt - våra medarbetare älskar att vara här, för hos Immedica behöver vi aldrig övertyga någon att lämna hemmet för att komma till kontoret.

Varför förtjänar vi titeln som Sveriges snyggaste kontor? Därför att vi har skapat något som är helt unikt och inspirerande, som verkligen speglar vår företagskultur och våra värderingar. Vår arbetsplats är mycket mer än bara ett ställe att arbeta på; det är en plats där man trivs, blir inspirerad och känner stolthet över att tillhöra Immedica. Vi har inte begränsat oss till traditionell kontorsinredning. I stället har vi mixat möbler och dekorationer från heminredningsvärlden, för att skapa något som är både snyggt och funktionellt samtidigt som vi på detta sätt hållit nere kostnaderna.

Vi hoppas att vårt kontor kan fungera som en förebild för andra företag och visa att även inom vår bransch går det att skapa en arbetsmiljö som inspirerar och engagerar medarbetarna på alla möjliga sätt. Välkommen till Sveriges snyggaste kontor hos Immedica

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan