Clear Channel

Birger Jarlsgatan 43, 111 45 Stockholm, Stockholm

Information
Ca 1200 kvm. Renoverings år 2022. Fotograf Emil Fagander.

Här är Clear Channels nya, moderna lokaler. Utvecklade i tätt samarbete med MER Arkitekter med målet att attrahera nya talanger.
Utgångpunkten i projektet var att skapa ett mer varierat kontor, hälsosamt och attraktivt som tillgodoser flera olika typer av arbetssätt och bättre stöttar nya behov post-pandemi. Ambitionen från både kund och arkitekt var att utgå från det befintliga och återbruka så mycket som möjligt av den befintliga inredningen, både den lösa och redan platsbyggda. Till exempel har textila golvplattor återbrukats och placerats i nya mönster anpassat till den nya utformningen. Ca 60% av inredningen är återbrukad.

Motivering
Det är inte omöjligt att göra ett snyggt kontor genom att flytta, blåsa ur en lokal, bygga nytt och köpa massa nya möbler. Men om man värnar om hållbarhet och cirkuläritet och ska stanna kvar i sina gamla lokaler och samtidigt öka flexibiliteten, förändra arbetssätt och skapa ett nytt inredningskoncept som smakar mer än vad det kostar på jordens resurser så är det klart mer utmanande!

Genom ett fantastiskt samarbete mellan team Clear Channel och MER Arkitekter där man utgått från befintligt och renodlat/lyft fram kvalitéer och samtidigt lugnat ner genom att rensa bort så blev det här en riktig fullträff!

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan