Consid

Lillsjöraden 22, 553 20, Jönköping

Information
Redan när Consid flyttade in 2017 i lokalen vid munksjöns strand så var målet att en dag även ta över den vidsträckta balkongen som löper runt fasaden ut mot vattnet. I våras blev drömmen verklighet när Consids kontor utökades med runt 400kvm. I den nya delen ryms förutom en otrolig balkong även Consids alldeles egna poddstudio samt flertalet funktionsbaserade Teams-rum.

Tiderna förändras och det gör även våra behov på kontoren. Consid handlade det dels om att behovet av fler mindre mötesrum har ökat. Vi sitter numera i fler och längre teams-samtal än vad vi gjorde tidigare, vilket ställer större krav på lokalens anpassning både när det kommer till belysning, ergonomisk möblering och teknik – vilket tagits i bejaktning i utformningen av det nya kontorslokalerna.

Till skillnad från många av Consids andra kontor så ligger kontoret i Jönköping i nybyggda kvarter med centralt läge det har ställt andra krav på arkitektur och projektering. Innan Consid tog över var det en sportbutik som huserade i lokalerna, något som visar sig när man kliver in genom de automatiska dörrarna och skådar de långa rulltrapporna upp till andra våningen. Men där stannar också sportreferenserna. Nu är lokalerna omgjorda till ett extraordinärt kontor, med flertalet praktiska konferensrum, gott med utrymme för gemenskap, öppna kontorslandskap och inredningsdetaljer som gör det lilla extra. Kontoret går i linje med resterande Consid kontor, med mörka trägolv som en trygg bas och en ljus varmgrå ton på väggarna. Det är generöst med textilier, särskilt gardiner som skapar mjukhet, inramning och ljuddämpning. Stora mjuka orientaliska mattor ger en tidlöshet åt hela miljön tillsammans med ljuskronan Sarafatti från 1956. Genom att skapa en klassisk miljö, skapas även en hållbar miljö, som inte känns daterad, utan kan byggas vidare på efter hand som kontoren växer och utökas med fler kvadratmeter vilket man gjort i Jönköping.

Motivering
"Wow, får jag kika in en sväng? Det ser så trevligt ut här inne.” Tja, låt oss säga att frågorna om vårt spektakulära huvudkontor i Jönköping är många.
Det är allt från mannen som är ute på promenad med hunden till ungdomsgänget som förundrat vänder sig om när de passerar fönstret för att beskåda den vackert inredda nedervåningen som ställer sig frågan – hur kan det här vara ett kontor? Ibland undrar vi detsamma, men så kommer vi på att vi inte är ett vanligt företag, med ett vanligt kontor, utan att vi skippar boxen och gör det lilla extra, även när det kommer till lokalerna. Balkongen och dess anslutande rum har skapat ännu större yta för umgänge. Det här är inte bara ett kontor, det här är en mötesplats för såväl medarbetare, vänner, familj och nya bekantskaper.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan