Exsitec AB

Sveavägen 159, 7 trappor, Stockholm

Information
I och med Exsitecs oavbrutna expansion och behovet av att konsolidera flera kontor till ett, valde företaget att se sig om efter en ny och mer rymlig lokal. Önskemålet var en luftig och ljus lokal som präglas av öppna ytor och genomströmmande ljus. Valet föll slutligen på lokalen vid Sveavägen.
Målet var att skapa en inbjudande arbetsmiljö som inte bara var effektiv utan även inspirerande; en plats där många teamsmöten, informella diskussioner och stora konferenser kunde äga rum. Med Exsitecs kunder och andra kontor spridda över Sverige och världen, ville man prioritera utrymmen för digitala möten, samtidigt som man ville ha de bästa förutsättningarna för både små och storskaliga fysiska sammankomster. Kontoret skulle genomsyras av ljus, inbjudande atmosfär, och kreativitet.

Exsitec AB
Färdigställt: 2023
Storlek: 1400 m2
Antal medarbetare: 112 st
Inredare: My Shack Interior
Fotograf: Noir Project Studio och Carl Öberg Exsitec

Motivering
Exsitec kontor är ljust, harmoniskt och härligt där både anställda och besökare trivs och vill vistas. Funktion har på ett genomtänkt sätt kombinerats med design och planering av ytorna på bästa sätt. Färgerna skapar harmoni och materialen, detaljerna och textilierna ger det dess unika känsla.

Lokalen i sig själv badar i naturligt ljus från flera håll, och den vida utsikten över Haga är slående när man kliver in genom entrén till Exsitec. Intrycket är ljust och luftigt, där fina färgnyanser tar stor plats. Medarbetarnas önskemål om att färg skulle vara en framträdande komponent genom hela kontoret beaktades. Ett flöde av blå toner kombineras med ljusa träslag och läderdetaljer, ackompanjerat av mjuka nyanser i rost och rosa.
De öppna ytorna möjliggör att alla medarbetare kan samlas samtidigt som dessa områden enkelt kan avgränsas för mindre, mer intima möten. I den välkomnande entrén samlas soffgrupper, fåtöljer och generösa mötesbord, vilka kan avskärmas med gardiner för att både dämpa ljudnivån och skapa en mjuk och tilltalande atmosfär.

De ljusa träslagen återkommer genom hela lokalen, och i det stora pentryt integreras en lång platsbyggd soffa i plywood, med sits och rygg i konstgjort läder. Denna kompletteras av en gedigen gradäng, även den i ljus plywood.

Konferens- och mötesrum går i blåa och rosa nyanser, kompletterade med noga utvalda detaljer, textilier och belysning som skapar en varm och behaglig atmosfär.

Kaffestationer är strategiskt placerade runt om i lokalen, och på övervåningen finner man stora och eleganta mötesrum samt en imponerande balkong med panoramautsikt över Haga och Brunnsviken.

Flera små, trevliga samtalsrum och genomtänkta "touchdown" områden ger Exsitecs personal flera möjligheter att hålla sina digitala möten på ett bekvämt och funktionellt sätt.

Genom att återanvända så mycket som möjligt från tidigare kontor och kombinera det med nya inköp har Exsitec tillsammans med My Shack Interior skapat en harmonisk och trivsam arbetsmiljö som både hyllar företagets framgångar och blickar framåt mot nya höjder.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan