CauseyWestling

Kungsgatan 24, Stockholm

Information
Färdigställt: juli 2023
Storlek: 536 m2
Arkitekt, design & inredning: Kamiark
Förvaltare: Novier
Foto: Piotr Skrzycki

Under sommaren 2023 flyttade skattebyrån CauseyWestling till sitt nya huvudkontor vars lokaler från 1930-talet renoverats med primärt fokus på att skapa en stimulerande och kreativ arbetsmiljö.
Med ljus utsikt mot korsningen Kungsgatan-Regeringsgatans liv och rörelse har Kamiark designat en kontorsmiljö som är aktivitetsbaserad med fokus på hållbarhet, öppenhet och kvalitet.

Tre lokaler har byggts samman till en i ett välkomnade kontor där besökaren möts av en öppen social yta. Fyra kontorslandskap med olika karaktär har tillskapats med möjlighet till flertalet mindre och större rum för möten eller koncentrerat arbete:

(Myr)Stacken - Touchdown-platser vid större gemensamma bord, biblioteksinspirerat
(Bi)Klungan - Gemensamma bord för mindre grupperingar med fasta skärmar
(Fågel)Holken - Egna bord med fasta skärmar
Snäckan - Tyst rum med egna bord med fasta skärmar

Oavsett de arbetsuppgifter eller behov som finns för dagen ska det finnas en perfekt plats för alla. Detta främst för att ge bästa möjliga arbetsmiljö för medarbetarna, men även för att främja synergieffekterna mellan individer och mellan team. En annan central aspekt var att ge kontoret de tekniska förutsättningar och effektiva lösningar som krävs för den nya tidens hybridmöten som kommit att bli en naturlig del av vardagen.

Vi anser att ett hållbarhetstänk bör genomsyra all form av byggnation – för miljön men även för att skapa personlighet och liv i det byggda liksom ett hållbart arbetsliv för de som brukar lokalerna. Mixen av nytt och gammalt i kombination med den varma färgpaletten skapar en levande och ombonad miljö. Hållbarhet i vår mening är:

- Återbruk
- Hållbara material som utgörs av återvunnet material eller naturmaterial som får fin patina med tiden
- Samtida för alltid – en tidlös stil som inte följer trender och blir därmed ej utdaterad
- Funktionsanpassade lokaler

I projektet är över 65 % av möblerna återbrukade och utgörs delvis av handplockade auktionsobjekt. Alla mattor är antingen av ull eller återvunnen Econyl. Flertalet fasta och lösa möbler designades specifikt för projektet, så som loungematta, receptionsdisk, massiva ekbord och väggfast förvaring. Matborden har förlängts med designade påbyggnadsdelar istället för att bytas ut. Vacker belysning och konst är de sista detaljerna som sätter tonen och väcker inspiration.

Motivering
”Som en varm kram” - så har besökare beskrivit CauseyWestlings nya huvudkontor. Och den reaktionen är precis vad alla arbetsinsatser i detta projekt eftersträvade: öppna, trivsamma och hållbara rum dit alla är välkomna. Genom att så långt det varit möjligt återbruka inredning och komplettera med auktionsmöbler bevaras ledordet hållbarhet samtidigt som det ger kontoret en autentisk personlighet och särprägel som fint återspeglar vår framträdande karaktär av pionjärs- och framåtanda.

Framför allt har projektet aldrig tappat fokus på de allra viktigaste, de som kontoret är till för och som ska känna glädje av att gå till arbetsplatsen: våra medarbetare. Kontorets utformning med ytor för olika behov och arbetssätt väcker kreativitet och arbetslust och bidrar till att ingen dag är den andra lik. Ibland behöver man sitta tyst och fokuserat, ibland i stora möten och ibland i större eller mindre arbetsgrupper. Och ibland kanske man behöver läsa in sig på ett ämne i en skön fåtölj eller tillsammans med kollegor koppla av med en kaffe och småprata om något helt annat än jobb. Oavsett behov tar kontoret emot med öppen famn.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan