ManpowerGroup AB

Fabrikstorget 1, Göteborg

Information
I maj 2023 flyttade Manpower Göteborg in i sina nya lokaler i Nordens högsta kontorshus Citygate som också blivit ett nytt landmärke i Göteborg.
Inredningskoncepet och implementeringen av den nya inredningen gjordes av Swefurn.

Med utgångspunkt i Manpowers verksamhet, värden och varumärke togs konceptet och inredningen fram för att förbättra arbetsmiljön för medarbetarna.

Lokalen är på 1200 kvm och inrymmer en stor och välkomnande receptionsyta med stor loungeyta, externa mötesrum, intervjurum och utbildningsrum. Längre in i lokalen i kontorets interna del och mittpunkt finner man en stor matsal med pentry, här erbjuds olika sittningar och touchdown platser varvas med projektbord, matbord och lounge-sittningar. En social möblering som främjar interaktion och erbjuder naturliga mötesplatser men som också erbjuder lugna platser för enskilt arbete. I den interna kontorsdelen finner man fler härligt färgsatta mötesrum och poddar.

En del av inredningen är särskilt framtagen och designad för Manpower såsom kaffestationen, receptionsdisken och väggabsorbenterna som bildar en konstnärlig vägg-installation i reception och matsal.

Den varierande möbleringen som finns i miljön hålls ihop av en enhetlig och genomarbetat kulör och materialpalett. Mjuka skiftningar och övergångar i kulörpaletten är ett genomgående tema. En ombearbetning av Manpowers tidigare interiöra färgskala gjordes. Den nya färgskalan togs fram med målsättningen att ljusa upp, mjuka upp och ge miljön lekfulla inslag för att skapa en nyfikenhet och förundran. Resultatet blev en färgskala med lugna, harmoniska ljusa och kulörta toner, tillsammans med en bred materialpalett med olika texturer.

Swefurn jobbar med att ta fram kontorsinredningar åt företag i Sverige och Norden. De tar fram kundanpassade helhetslösningar på ett kostnads- och logistikeffektivt sätt med en kvalitativ varumärkesbyggande inredningsdesign och möblering.
Manpower är Sveriges ledande bemannings- och rekryteringsföretag med över 70 års erfarenhet och närvaro på 50 orter över hela landet.

Kund: Manpower
Inredning: Swefurn
Fastighetsägare: Skanska
Byggare: Skanska
Fotograf: Mattias Hamrén

Motivering
I Nordens högsta kontorshus bjuder lokalen på en fin utsikt och mycket dagsljus. Utformningen som är gjord av Swefurn är ett bra exempel på när inredningen är väl anpassad efter företagets verksamhet, värden och varumärke och där man gjort ett gediget arbete för att förbättra arbetsmiljön för medarbetarna och besökarna.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan