Fabeges kontor i Solna Business Park

Englundavägen 5, 171 41 Solna, Solna

Information
Målet med Fabeges kontor i Solna Business Park är tydligt: bygga ett kontor där varje val kretsar kring återbruk och hållbarhet utan att tulla på vare sig design eller funktionalitet.
Arkitekt: Studio Stockholm.
Fotograf Jonas Ingerstedt.
Yta: 1080 kvm.

Motivering
Det som har åstadkommits är något banbrytande, ett hållbart kontor som genomsyras av återbruk, kreativitet och innovation. Genom att innovativt återbruka allt från betonggolv till glaspartier har en arbetsmiljö skapats som kombinerar funktionalitet och hållbar design. Som en del av Fabeges hållbarhetsarbete har lokalkontoret i Solna Business Park blivit ett projekt i framkant som inspirerar såväl den egna verksamheten som Fabeges kunder och branschkollegor att förena design och återbruk på ett klimatvänligt sätt.

Med ca 80% återbrukade möbler, återbrukade glaspartier, undertak, kök och golv har en tidigare industrilokal med sin historia och karaktär fått nytt liv. Klassisk färgsättning, materialval av hög kvalitet och flexibel belysning gör att kontoret lätt kommer att gå att anpassa vid nya behov. Det nya kontoret är ett resultat av hur engagemang, kreativitet och nytänkande kan skapa en modern, flexibel och attraktiv arbetsplats som tar historien in i framtiden på ett hållbart sätt.
Idag står kontoret som ett bevis på Fabeges engagemang för hållbarhet. Kontoret fungerar både som ett showroom och som inspirationskälla för framtida projekt. Mottot genom hela projektet har varit att alla inblandade ska vara kreativa, modiga och våga testa. Genom den höga ambitionsnivån, både när det gäller design och hållbarhet, blev processen väldigt viktig.
Flera av möblerna har en spännande historia som Fabege vill att medarbetarna ska känna till. Att återbruka ger platsen en själ, en snackis och genuinitet – vilket detta kontoret verkligen har!


Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan