Spendrups

Grönstedtska Palatset, S:t Eriksgatan 119 i Stockholm, Stockholm

Information
Arkitekt: Strategisk Arkitektur
Yta: 3500 kvm


Att komma hem!
I Grönstedtska palatset, även kallat Vinlagret, har Spendrups sitt nya huvudkontor.Den stora tegelbyggnaden från 1923 är blåklassad och på många sätt raka motsatsentill en modern kontorsbyggnad, med sina tjocka pelare, glest placerade fönster och asymmetriska planlösning. I den miljön har arkitekt, i samarbete med antikvarie, skapat ett modernt kontor med en uppsjö olika miljöer att arbeta i.
Spendrups är ett familjeföretag som drivs av fjärde generationen med ett tydligt sikte på framtiden. Det nya kontorets starka identitet och koncept tål att många välkända varumärken samsas sida vid sida med stor flexibilitet för ett vidareutvecklat utbud i framtiden.
På entréplan möts besökaren av liv och rörelse i en restauranglik yta med två olikabarer, matdel, mötesrum och lounger. Här pågår mycket samtidigt. Det ordnas afterwork, samtalas och arbetas sida vid sida. På övervåningen är det lugnare med varierade arbetsplatser, rum för vin- och ölprovning och en stor, flexibel workshopyta.

Motivering
I ett gammalt stadspalats har vi skapat ett attraktivt och inbjudande kontor där barer, öl- och vinprovningsrum, kontor och showroom smälter samman till ett. Denna restauranginspirerade interiör är en mötesplats lika mycket för besökare som för medarbetare.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan