Axpo Sverige Ab

Neptunigatan 70, Malmö

Information
AXPO

Information

I Aqua, Skanskas kontorshus på Universitetsholmen i Malmö, ligger vårt huvudkontor i Sverige. Vi ingår i den Schweiziska energikoncernen Axpo, som är ledande inom innovativa energilösningar och förnybar energi. Vårt fokus ligger på handel och utveckling av produkter och tjänster för återförsäljare, energiintensiv industri och energiproducenter. Extra stort fokus på hållbarhet får våra smarta lösningar inom sol- och vindkraftverk.

Inflyttningsår: 2022

Storlek: 370kvm + 50kvm takterrass

Inredningsarkitetbyrå: Ideas AB

Fotograf: Bravissimo

Motivering
Vårt kontor ligger högst upp i fastigheten med en magisk utsikt i alla fyra väderstreck där vi ser Malmöhus Slott, Västra hamnen och den gamla stadskärnan. Här har Ideas Interior Architects skapat en skön arbetsplats, en oas som andas komfort, miljötänk och värme. Färgskalan är naturnära med varma chokladtoner. Vi har ett fantastiskt naturligt dagsljus i miljön, det gjorde det lättare för Ideas att kreativt använda mörkare materialval och färgsättningar i en större utsträckning. Kontorets hjärta är ‘köket”, med en tillhörande stor terrass. Här samlas våra medarbetare för lunch, möten och AW. Köket är verkligen genomtänkt för att maximera funktion och skön upplevelse, allt från det generösa samlingsbordet till de små fina espressokopparna som färgmässigt går ton i ton.

Vårt största konferensrummet har fått en lite stramare, mer corporate känsla, där material som valnöt, läder och tyngre textiler får samsas. De mindre mötesrummen har en mer ledig och avslappnad stil med välkomnande skönt stoppade stolar, mjuka handtuftade mattor och stämningsfull belysning. Vi har genomgående ett stort miljötänk och flertalet av våra tidigare befintliga möbler har fräschats upp och återbrukats. De har på så sätt fått en ny mening och passar nu riktigt bra på det nya kontoret.

Resultatet blev ett varmt och välkomnande kontor som andas skön energi och härlig arbetsglädje!

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan