H2 Green Steel

Norra Stationsgatan 93A, 113 64, Stockholm

Information
H2 Green Steel är en ledande aktör i den gröna omställningen och bygger just nu världens första storskaliga gröna stålproduktion i Boden. Produktionsstart beräknas till slutet av 2025 och målet är att från och med 2030 årligen producera 5 miljoner ton grönt stål, med upp till 95 procent lägre koldioxidutsläpp jämfört med traditionell ståltillverkning.

H2 Green Steel har kontor i både Boden och Stockholm, och flyttade i somras in i sitt nya Stockholmskontor. Kontoret är utformat för att skapa många tillfällen för social och yrkesmässig interaktion och stödjer ett flexibelt arbetssätt. Konceptet bygger på elementen Norrland, community/lekfullhet och innovativt/industriellt, där även hållbarhet utgör en självklar ledstjärna för Stockholmskontoret, i såväl utförande som utseende.

Kontoret innehåller en stor mängd specialritade snickerier, föränderliga över tid med en hög grad hanverksmässighet och tidlösa kvalitéer. Möbler från tidigare kontor har återanvänts och färdigproducerade möbler har valts ut med fokus på hållbar produktion, närhet, material och cirkuläritet.

Inredningen är färgglad med humor och värme i kombination med industriella inslag; ett uttryck för en ny typ av industribolag som är inkluderande och framåtlutat. Allmogefärger, enkelt trähantverk och växtlighet kontrasterar fint till byggnadens avskalade estetik. Konsten adderar lekfullhet och hyllar H2 Green Steels norrländska rötter och det svenska konsthantverket.

Inflytt: juli 2023
Yta: 3700 kvm
Inredning: Sandellsandberg arkitekter - Mette Armstrong Wedborn, Lynette Hugooh Wong och Johanna Amrén
Projektledning: Lidholm & Co - Michaela Lindén och Pricken Lidholm
Inköp: Lindelöfs - Jenny Gran och Michelle Oscarsson
Fotograf: Erik Lefvander

Motivering
Med hållbarhet som ledstjärna och inslag av humor och värme, utmanar H2 Green Steel bilden av ett industribolags kontorsytor. Stockholmskontoret hyllar bolagets starka koppling till naturen och skapar en plats där alla medarbetare kan känna sig välkomna och redo att ta sig an utmaningen att ställa om en av världens smutsigaste industrier.

Omröstningen har avslutats





Dela den här sidan